16 Eylül 2014 Salı

KIRMIZI ERİK SUYU




Küçük kızım meyvesuyunu çok seviyor. Ama ben hazır meyve suyu taraftarı değilim her anne gibi:) Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz erik suyu tarifini sizlerlede paylaşmak istedim. Bunu diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.
Hatta hazırladığınız bu şerbet tadındaki meyvesuyunu misafirleriniz geldiğinde Türk Kahvesi yanında ikram edebilirsiniz. Safranbolu da gördüğüm bu tarz kahve ikramı çok hoş oluyor:))




Malzemeler:

1kg kırmızı erik
300 ml toz şeker (1,5 su bardağı)
2 lt su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Erikleri güzelce yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarmadan bir tencereye koyalım. Üzerine şeker ve suyu ilave ederek kaynayana kadar orta ateşte pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alalum ve limon suyunu ekleyelim.
Erikler iyice yumuşayıp parçalanana kadar pişirelim.
Tel süzgeç yardımıyla suyu bir kaba çıkaralım. Burada önemli olan erik suyunuzun berrak olmasını istiyorsanız eriklerikarıştırmayın ve posasını tel süzgeçten geçirmemeniz. 1-2 kez daha süzgeçten geçirip dolapta soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:))

Not: Eğer ayırdığınız posalar boşa gitsin istemezseniz erik marmeladı yapabilirsiniz:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder